Naruto Shippuuden

 

 (Pentru a nu mă repeta cu anumite informații voi introduce doar elemente care apar noi în Naruto Shippuden)
Creator: MASASHI KISHIMOTO 

Pentru a întelege a doua parte (adică Naruto Shippuden) nu este obligatoriu să vizionați prima parte deoarece toată informația este redată și aici, de exemplu îți este reamintit că Naruto și Sasuke s-au luptat și Naruto a pierdut, sau că toți din echipa 7 s-au antrenat până acum cu maeștrii lor.
Povestea din Shippuden se întâmplă la 2 ani jumătate după plecarea lui Naruto într-o călătorie cu Jiraiya pentru a deveni mai puternic și a-l aduce pe Sasuke acasă. În expediția respectivă Naruto controlează mai bine Rasenganul și își poate menține mai bine controlul când este acaparat de chakra lui Kyubi. Principiile primei serii sunt la fel, elementele deasemenea. Toți din satul Frunzei și nu numai au evoluat destul de mult de la dispariția lui Sasuke. Acum Naruto este hotărât cu adevărat să-l aducă pe Sasuke în satul Frunzei după cum i-a promis Sakurei.



Anul lansării: iarna 2007
Studio: Studio Pierrot 

Vârstă medie: 13+
Genuri: Acțiune,  Aventură, Comedie, Shounen
Teme: ninja, arte marțiale 
Episoade:500 (10000min= aprox 167h)
+Naruto: Shippuden Movie 1- 1h 34 min
+Naruto: Shippuden Movie 2-Kizuna - 1h 32min
+Naruto: Shippuden Movie 3- Hi no Ishi wo Tsugu Mono - 1h 35min
+Naruto: Shippuden Movie 4: The Last Tower : 1h 25min
+Naruto: Shippuden Movie 5: Blood Prison : 1h 42min
+Naruto: Shippuden Movie 6: Road to Ninja: 1h 49 min
+The Lat: Naruto the Movie :1h 52min
+Naruto Shippuden- Shipuu! "Konoha Gakuen" Den: 8 min
+Naruto SD: Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden(Spin off) - 51 episoade (1020 min) 
+Naruto x UT :8 min
+Naruto: Shippuden- Sunny Side Battle : 11 min
Total: 11736min

Manga: 456 capitole 
+Naruto Hiden Series-49 capitole
+Naruto Shinden Series- 11 captole
+Namba Fu No Sho: Sugao no Sinjitsu- 1 capitol
+Uchiha Sasuke no Sharingan Den- 26 capitole
+Naruto: Rai no Sho- Ai o Itareta Kemono - 1 capitol
+Road to Ninja: Naruto Movie- 1 capitol
Total: 545 capitole
Anul publicării: vara 2005



PERSONAJE ⚠️SPOILER ALERT⚠️
SATUL FRUNZEI🍃
NARUTO UZUMAKI-după cei 2 ani și jumătate de antrenament acesta a devenit mai matur și mai calculat în mișcări decât în seria anterioară, visul de a deveni Hokage nu s-a schimbat, dar va vrea să o facă alături de Sasuke. Tip Chakra: vânt.



SASUKE UCHIHA- el și-a dezvoltat puterea oculară, sharinganul și a învățat o mulțime de tehnici de invocare, de tehnici raiton( fulger) și inclusiv folosirea semnului blestemat. Tip chakra: foc, fulger 



SAKURA HARUNO- ea s-a antrenat cu al cincilea Hokage,  Tsunade, și a învățat jutsu medical și a dobândit o forță inumană. Tip chakra: pământ.



SAI- a venit ca un înlocuitor pentru Sasuke în nouă echipa 7 condusă de Yamato, a fost antrenat în Rădăcină Anbu de către Danzo. Sai este un băiat direct, fără sentimente, cu glume proaste și un zâmbet fals permanent. Abilitatea sa specială e arta bestiei din pergament pe care o crează cu ajutorul cernelii ninja.



YAMATO- la fel ca Kakashi el a fost în Anbu, este singurul utilizator de lemn rămas în viață și este o fire înfricoșătoare, dar foarte responsabilă, matură și protectiva. Tip chakra: apă, pământ, lemn



KAKASHI HATAKE- still Kakashi



SHIKAMARU NARA- este primul chunnin din anul lui, deasemenea toți geninii din prima parte excluzându-i pe Naruto și Sasuke, sunt chunini sau chiar jounini. Shikamaru și-a dezvoltat arta de a manipula umbra și deasemenea a făcut grupul Ino-Shika-Cho mai puternic. 



CHOUJI AKIMICHI- el a devenit mai matur și a reușit să-și antreneze mai bine arta clanului său



INO YAMANAKA- nu mai este așa interesată de Sasuke și se concentrează în perfecționarea grupului Ino-Shika-Cho



ASUMA SARUTOBI- still Asuma



HINATA HYUUGA- aceeași timidă îndrăgostită de Naruto, dar mai îndrăzneață

 

KIBA INUZUKA- e același, doar că mai nou dorește să îl întreacă pe Naruto



AKAMARU- a devenit mai mare și mai puternic



SHINO ABURAME- același misterios tăcut, dar acum pare că-și dorește  puțină recunoștință



KURENAI SARUTOBI- Dap, s-a căsătorit cu Asuma, dar în rest rămâne la fel



ROCK LEE- Still Rock Lee



TEN TEN- Still TenTen





NEJI HYUUGA- de la lupta cu Naruto acesta a început să o aprecieze pe verișoara ei, Hinata și a dat tot ce-i stă în putință pentru a o antrena și a o face mai bună.



MIGHT GUY- rămâne același, dar în aceasta serie veți vedea trecutul lui plin de încercări,  mai ales sfârșitul a fost top



JIRAIYA- Still Jiraiya



OROCHIMARU- ⚠️SPOILER ALERT⚠️ cumva vrea să se reabiliteze după ce l-a învins Sasuke 



TSUNADE- Still Tsunade



KONOHAMARU SARUTOBI- devine genin și nu renunță la visul de a deveni Hokage 



IRUKA- still Iruka



SATUL NISIPULUI
GAARA- a devenit Kazekage după ce Naruto l-a schimbat 



TEMARI- still Temari, doar că acum îl apreciază pe Gaara.



KANKURO- el s-a schimbat destul de mult, îl apreciază așa mult pe Gaara și-l respectă. A evoluat în tehnica păpușilor, acum poate controla mai multe păpuși de diferite tipuri.

 

CHIYO- o maestră păpușară bătrână care a participat la al doilea si al treilea război ninja. Este unul dintre cei mai iscusiți păpușari putând controla 10 păpuși ninja deodată.  



SATUL NORULUI☁️
A- actualul Raikage al satului norului, este fratele mai mare al lui Killer Bee, Jinchurikiul( omul în care este sigilat o bestie cu cozi). Este foarte protectiv cu fratele său și cu restul sătenilor, un Raikage respectat, dar cu câteva probleme de comportament fiind ușor de enervat. Fizic, este foarte puternic și controlează foarte bine chakra fulgerului.



KILLER BEE- este numit jinchuurikiul perfect deoarece el poate să-și controleze bestia cu cozi. Este un cântăreț de rap creând rime pe loc în fața oricărei persoane. Deși este un jinchuuriki perfect, este bun și la kenjutsu( controlând 8 săbii), ninjutsu (element fulger) și la taijutsu. 



DARUI- este un jounin înzestrat care poseda un kekkei genkai (Stilul Furtunii), el este un shinobi respectuos care știe când să se scuze, experimentat și în kenjutsu, are simțul răspunderii și are grijă de parteneri. Este unul dintre cei mai buni utilizatori de fulger putând face un fulger negru învățat de la al treilea Raikage.



OMOI- este elevul lui Killer Bee, îl respectă foarte mult pe acesta și este lovit emoțional de tot ce spune sau ce face. E un shinobi bun folosind kenjutsu foarte bine, dar și ninjutsu. Este un pesimist totuși, câteodată se afundă în multe gânduri.



KARUI- o kunoichi, eleva lui Killer Bee. Ea este destul de bună la taijutsu și kenjutsu, dar are o fire foarte impulsivă și răsunătoare. Cu toate astea ca orice shinobi din acest sat îl respectă pe Raikage și Killer Bee



SHII- un ninja senzorial care stie și un pic de ninjutsu medical, este destul de arogant și cam slăbuț dacă e să o luăm după forță, dar este deștept și loial Raikagelui



SAMUI- deasemenea este eleva lui Killer Bee, are mereu un temperament rece și este autoritară.



MABUI- secretara Raikagelui



YUGITO NII- jinchuurikiul lui Două Cozi



MOTOI- prietenul din copilărie al lui Killer bee, actual el este un ghid pentru Insula Țestoasă care aparține satului Norului



SATUL CEȚII 💦
MEI- este actualul Mizukage al acestui sat, posedă două kekkei genkai( lava-combinație pământ și abur- combinație apă și foc), este o femeie atrăgătoare singură și întelege de multe ori propoziții ca fiind o ofensă.



CHOUJUUROU- este unul dintre actualii 7 spadasini (voi vorbi mai târziu într-un alt blog despre ei) și garda de corp al Mizukagelui. Deși e încă un tânăr Mei îl consideră atrăgător. Pare timid si simplu.



AO- cealaltă gardă de corp al Mizukagelui, acesta este mereu brutalizat de aceasta din cauza că înțelege altfel de contexte. ⚠️SPOILER ALERT⚠️ Aceste poseda un Byakugan furat in ochiul drept.



SATUL PIETREI🗿
OONOKI- actualul Tsuchikage al satului, un bătrânel care mereu se plânge se spate, dar un utilizator de ninjutsu cu element de piatră excelent. Datorită vârstei a cunoscut toți Tsuchikage trecuți. De la al doilea Tsuchikage, Mu, a învățat Arta Prafului, un kekkei genkai care descompune aproape orice molecular.



KUROTSUCHI- nepoata lui Oonoki, e deasemenea și escorta lui. Câteodată își tachinează bunicul și îi spune să se pensioneze.



KITSUCHI- tatăl lui Kurotsuchi, un utilizator desăvârșit al elementului pământ putând crea chiar munți.



AKATSUCHI- un ninja grăsuț, jovial și puțin copilăros, dar deși e așa e un protector bun, iubește națiunea sa.



AKATSUKI☁️- o organizație teroristă care acționează sub îndrumarea lui Pain. Aceștia fac diferite misiuni pentru bani, dar scopul lor principal este de a captura jinchuuriki și a le extrage bestiile cu cozi.


ITACHI UCHIHA- este un ninja fugar din Satul Frunzei, este fratele mai mare al lui Sasuke și ucigașul clanului Uchiha. Partenerul său este Kisame. Itachi este priceput la ninjutsu în special cu stilul focului, dar punctul lui forte e genjutsu.



KISAME HOSHIGAKI- este un ninja fugar din Satul Ceții, actual el este unul dintre cei 7 spadasini legendari și posedă Samehada, o sabie mâncatoare de chakra. Kisame este priceput la ninjutsu, în special ninjutsu suiton, dar cel mai bine se pricepe la kenjutsu.



SASORI- este un ninja fugar din Satul Nisipului, este un păpușar desăvârșit, deasemenea el face păpuși sub pseudonimul de Scorpionul Roșu. Kankuro folosește păpuși fabricate de el. Sasori este nepotul lui Chiyo. Partenerul actual este Deidara.



DEIDARA- este un ninja fugar din Satul Pietrei, înainte era un artist și era cunoscut de Ohnoki, Tsuchikagele, și nepoata acestuia, Kitsuchi. Are un aspect special, mâinile sale au guri, le folosește pentru a modela sculpturi din argilă care pot fi controlate și care pot fi detonate.



HIDAN- este un ninja fugar din Satul Aburilor, este un personaj nemuritor datorită faptului că e adeptul unei religii numită Jashinism, crede în Jashin. Nu se pricepe la ninjutsu, sau taijutsu, dar posedă o abilitate a unui ritual (ce va păți el, va păți și cel cărui i-a gustat sângele, dar el e nemuritor🤷🏻‍♂️). Partenerul său este Kakuzu. 



KAKUZU- este un ninja fugar din Satul Cascadei, deasemenea este greu de ucis ca partenerul său deoarece are 5 inimi. Are obsesie pentru bani și un comportament impulsiv



ZETSU- este un ninja cu 2 personalități: Zetsu alb și Zetsu negru nu se pricepe la luptă, dar e inteligent și este un bun spion.



TOBI- cel mai nou membru din Akatsuki și pare copilăros și nerăbdător. ⚠️SPOILER ALERT⚠️ după ce pretinde că este Madara se schimbă complet



KONAN- împreună cu Pain guvernează Satul Ploii. Sătenii o denumesc "doamna înger" deoarece jutsul ei implică hârtia ,se arată în fața lor cu aripi de hârtie. Împreună cu Yahiko și Nagato au fost elevii lui Jiraiya.





⚠️SPOILER ALERT⚠️
NAGATO- deasemenea elevul lui Jiraiya, acesta posedă rineganul, una dintre cele mai puternice puteri oculare. Datorită faptului că acesta nu se poate mișca a distribuit puterea rineganului unor cadavre pe care le controlează cu ajutorul unor piercinguri introduse în corpul lor. Puterea rineganului a fost împărțită în 6, grupul lor se numește "six path of Pain"( cele șase căi ale lui Pain) deoarece Nagato poate vedea prin ochii fiecăruia. Ei se împart în:



DEVA PATH- cel supranumit Pain,  liderul Akatsuki a fost de fapt Yahiko, elevul lui Jiraiya. El a primit puterea devastarii planetare,  poate atrage și respinge lucruri și ființe. 



ASURA PATH- el a primit puterea de a invoca mecanisme în corpul său, asta îl face un robot uman, poate lansa rachete, poate scoate lame, orice.



HUMAN PATH- el a primit puterea de a extrage sufletele din oameni, o data cu ele și amintirile.




ANIMAL PATH- el a primit puterea de invoca diferite creaturi, bineînțeles controlate de Nagato











PRETA PATH- el a primit puterea de a absorbi chakra, astfel este foarte defensiv 



NARAKA PATH- el a primit puterea regelui iadului, ajută la interogare și restaurare, păstrează corpurile celor din six path nemurtor. Deasemenea cu puterea sa poate învia oameni, cu un cost bineînțeles




BIJUU (BESTIILE CU COZI)🦝🐈🐢🦍🐎🐌🐛🐙🦊- bestiile cu cozi au fost create de Hagoromo( zeul ninja). După ce l-a învins pe 10 cozi,acesta l-a împărțit în 9 creaturi, iar carcasa a trimis-o pe lună. Toate pot folosi o tehnică puternică numită: Tailed-Beast Bomb (Bomba bestiei cu coadă)


ICHIBI( O COADĂ)- un bijuu cu aspectul unui raton, este cel mai slab bijuu dar tot e specializat în sigilii și elementul vânt. Datorită faptului că are doar o coadă, jinchuurikiul sau nu are stagii precum ceilalți. Numele său real e SHUKAKU. Jinchuuriki: Bunpuku, Gaara





NIBI (DOUĂ COZI)- un bijuu cu aspectul unei pisici cu două cozi. Jinchuurikiul său are un stadiu după se transformă în bestia cu coadă. Numele său real e MATATABI. Jinchuuriki: Yugito Nii




SANBI( TREI COZI)- un bijuu cu aspectul unei țestoase. La momentul actual nu este sigilat în niciun om, este un bijuu liber. Numele său real ISOBU. Jinchuuriki: Yagura, Nohara Rin





YONBI( PATRU COZI)- un bijuu cu aspectul unei gorile. Oferă jinchurikiului un kekkei genkai al lavei. Numele său real e SON GOKU. Jinchuuriki: Roshi




GOBI( CINCI COZI)- un bijuu cu aspectul unui cal. Numele său real e KOKUO. Jinchuriki: Han





ROKUBI (ȘASE COZI)- un bijuu cu aspectul unui limax, acesta are abilități speciale precum acid sau gaz otrăvitor. Numele său real e SAIKEN. Jinchuuriki : Utakata




NANABI (ȘAPTE COZI)- un bijuu cu aspectului unei omide care se poate transforma în fluture. Nanabi oferă jinchuurikiului puterea de a zbura. Numele său real e CHOMEI. Jinchuuriki: Fuu




HACHIBI (OPT COZI)- un bijuu cu aspectul unei caracatițe taur. Unul dintre cei mai puternici bijuu, având o capacitate mare de regenerare. Numele său real e GYUKI. Jinchuuriki: Blue B, Killer Bee





KYUBI( NOUĂ COZI)- un bijuu cu aspectul unei vulpi. Kyubi este cel mai puternic bijuu și cel mai mare dintre cei nouă. Numele său real e KURAMA. Jinchuuriki: Mito Uzumaki, Kushina Uzumaki, Minato Namikaze, Naruto Uzumaki







JUBI (ZECI COZI)- cel mai puternic bijuu, este forma materializată a copacului chakra. Jubi este cel mai greu bijuu de controlat, dar oferă cea mai mare putere jinchuurikiului. Jinchuuriki: Hagoromo, Obito, Madara








HEBI (Echipa lui Sasuke)
KARIN- o kunoichi senzitiv, poate detecta o chakra de la km. Are o putere foarte utilă, o mușcătură și te poți vindeca. Este atrasă de Sasuke.



JUGO- a fost primul experiment pentru semnul blestemat a lui Orochimaru și este considerat creatura perfectă pentru semn. Are două personalități: una calmă și care vrea sa omoare tot. Deasemenea poate vorbi cu animalele.




SUIGETSU- o creatură din apă aparent obsedată de Sabia Călăului (una dintre cele 7 săbii legendare)

ALTE PERSONAJE CARE AU CONTRIBUIT LA POVESTE
OBITO UCHIHA- împreună cu Kakashi și Rin au format echipa Minato, bineînțeles condusă de Minato, al patrulea Hokage. Seamănă mult cu Naruto din multe perspective atât fizice cât și psihice. Era foarte îndrăgostit de Rin



RIN NOHARA- kunoichi din grupul respectiv, la comportament este foarte dulce şi plăcută. Este un ninja medical desăvârșit. E conștientă că o place Obito, dar ea e îndrăgostită de Kakashi.



MINATO NAMIKAZE- este considerat cel mai rapid ninja primind denumirea de "Fulgerul Galben", datorită contribuțiilor sale în război a fost ales pentru postul de Hokage.



KUSHINA UZUMAKI- a fost adusă în satul Frunzei din prestigiosul clan Uzumaki pentru a fi jinchuurikiul lui kyuubi. Mai târziu aceasta devine soția lui Minato. La comportament e tsundere (rece și impulsivă la început, dar dulce după ce o cunoști)



SAKUMO HATAKE- supranumit de națiuni "colț alb" a fost un erou al războiului ninja. El este tatăl lui Kakashi. Din păcate acesta s-a sinucis în urma unei misiuni.


MIGHT DAI- batjocorit și numit "geninul etern" datorită faptului că folosea doar taijutsu Might Dai și-a crescut într-un mod grijuliu fiul, pe Might Guy. Deasemenea el este cel care l-a învățat porțile interioare.



SHISUI UCHIHA- a fost numit cel mai bun utilizator de genjutsu datorită puterii sale oculare. A fost prietenul cel mai bun al lui Itachi.

SHIKAKU NARA- tatăl lui Shikamaru, asemenea fiului său el este inteligent si face parte din vechiul grup Ino-shika-cho alături de Inoichi și Choza.



INOICHI YAMANAKA- tatăl lui Ino



CHOZA AKIMICHI- tatăl lui Choji



HIASHI HYUGA- capul familiei Hyuga și tatăl Hinatei

ZEI ȘI SEMIZEI
KAGUYA OTSUTSUKI- mâncând fructul de chakra această a eliberat această energie în lume devenind astfel zeiță iepuroaică datorită aspectului. Ea posedă byakuganul și rinesharinganul. Împreună cu un prinț uman a avut 2 fii: Hagoromo și Hamura. 



HAMURA- acesta s-a născut cu puterea byakuganului.



HAGOROMO- eremitul cu șase căi, zeul shinobi, îmblânzitorul bestiilor cu cozi sunt doar câteva din atribuții ale sale. Acesta s-a născut cu puterea byakuganului și pe parcurs a dobândit puterea sharinganului și bineînțeles a evoluat în rinegan. Acesta a avut 2 copii cu un om: Ashura și Indra



INDRA- primul copil al lui Hagoromo, acesta e cel care a inițiat ninjutsul și a descoperit că chakra este mai uşor de controlat prin sigiliile făcute cu mână. La caracter este rece și vrea putere.



ASHURA- al doilea copil al lui Hagoromo, puțin cam naiv, neîndemânatic uneori prostuț, dar are stilul lemnului și este foarte puternic

ALȚI RĂUFĂCĂTORI
KABUTO- ⚠️SPOILER ALERT⚠️După dispariția lui Orochimaru acesta a învățat să folosească Sage Mode.



OBITO UCHIHA- ⚠️SPOILER ALERT⚠️ este acel membru Akatsuki numit Tobi este de fapt vechiul prieten din copilărie al lui Kakashi. El va dori o lume perfectă.




MADARA UCHIHA- unul dintre cei mai puternici shinobi, el l-a salvat pe Obito. Deasemenea el a contribuit la fondarea satului frunzei ba chiar el i-a dat numele. Nu a fost  rău,dar și-a dorit o lume perfectă. 





⚠️SPOILER  ALERT⚠️( păreri proprii)
Personaj preferat masculin: da,Naruto e op, da, Sasuke e bad, dar după lupta epică cu Madara, Might Guy a devenit caracterul meu preferat, și nu doar din aceste motive, îmi plăcea mult si în Naruto classic, dar a primit puțin screentime, e amuzant, responsabil și a luptat într-o lume în care ninjutsu sau genjutsu erau mai puternice.
Personaj preferat feminin: dacă e să o iau după aspect aş alege-o pe Ino sau Temari dar la putere clar Kaguya.

Nota: 10/10

Părere: Știu știu, nu am scris despre reanimații, dar vreau să le introduc într-un alt blog,părerea mea e ca este un anime foarte bun plin de emotie, amuzament, actiune. A fost enjoyable, dar fillerele mă oboseau.

Lupta preferată: Might Guy vs Madara





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Naruto-ghid episoade fără fillere

Bungou stray dogs facts part 1

Bakugan part 1